uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  



Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,



De week die vandaag aanvangt, op maandag 7 november 2022, heeft het volgende in petto voor cryptobeleggers als u en ik:

De Amerikaanse midterm verkiezingen morgen – verkrijgen de Republikeinen de meerderheid in de Senaat? Deze is immers de baas van de SEC, Securities and Exchange Commission. Niet bepaald een pro-crypto clubje! Dus: zullen er veel pro-crypto senatoren gekozen worden?

Later op de week volgen belangrijke (nou ja…) economische cijfers uit de VS. Zoals de CPI, consumer price index, die de consumentenprijzen meet. Is die lager dan verwacht dan is dit een teken van afkoeling van de economie, wat dan weer de kans op verdere renteverhogingen verkleint (kunt u nog volgen?) En tenslotte de jobless claims, de steunaanvragen van werklozen

Alsof dit Godbetert allemaal de richting van bitcoin et al. gaat beïnvloeden…jawel en jammer en helaas. Maar ´t hoort dus niet!

Wat beroert de cryptomarkt vandaag vooral: grote onmin, een gebrek aan vertrouwen tussen twee big shots. Namelijk CZ, Changpeng Zhao, baas van de grootste cryptobeurs ter wereld, Binance, en SBF, Sam Bankman-Fried, baas van de tweede grootste cryptobeurs ter wereld, FTX.

CZ gaat alle FTT tokens die Binance bezit – voor wel $500 miljoen – verkopen. Dat zal gespreid worden in de tijd om de markt niet te verstoren. FTT is het eigen token van de FTX beurs, zoals BNB het eigen token is van Binance. Er doen nu al geruchten de ronde dat de beurs insolvent zou zijn. Kunnen we dit geloven, met een stichter als SBF, Sam Bankman-Fried die miljardair is en een van de prominentste personen in de cryptowereld…? In ieder geval is er een rush bezig om het FTT token te verkopen. Als dat maar goed afloopt?!

In het afgelopen weekend tikte de Fear & Greed Index 40 aan, wat vandaag opnieuw 33 is. De Index meet het sentiment van de meerderheid-der-cryptobeleggers van 0 tot 100, zoals u vast wel weet. Van extreem pessimisme tot extreem optimisme. Nog steeds veel angst, maar veel minder extreme fear dus. Oké, da´s al fijn.

BTC klom zo hoog als $21.400 en staat op moment van schrijven – 13:00 – rond $20.700. Het ´magische´ maar ook technisch belangrijke $20.000 niveau blijft succesvol verdedigd worden, maar om veel en duurzaam hoger te gaan ontbreekt voorlopig een katalysator. Zo´n dingetje, u weet wel, toevallig op zak, u…? Just kidding!

Nou, dan dénk je, ha! ik bezit een crypto account, rekening – nu ben ik pas onafhankelijk. Wat een vrijheid! ik kan munten kopen en verkopen en ik kan…

NOT! STOP! Want je houdt ze aan, zeg als inwoner van het Verenigd Koninkrijk, bij een plaatselijke, Britse vestiging van Santander bank. De Spaanse, invloedrijke financiële reus. Nou, die gaat vanaf 15 november aanstaande het bedrag beperken dat rekeninghouders naar cryptobeurzen mogen sturen. MOGEN!  

´From November 15 onwards, payments to cryptocurrency exchanges using mobile and online banking will be limited to £1,000 per transaction with a total limit of £3,000 in any rolling 30-day period´

Asjemenou, nou scheurt m´n Loubi!

Oh en naar Binance mag je al helemaal niks sturen, want die cryptobeurs is niet in orde met bepaalde voorwaarden om in het Verenigd Koninkrijk te opereren. Jammer!

Of: je bent Cubaan, met een wallet en he he, eindelijk, de libertad om te doen met je crypto- en fiatgeld wat je wilt. Maar oei! Blijkt dat je wordt uitgesloten van via Cash App wat te versturen? Het Amerikaanse betaalplatform dus. En dat omwille van de Amerikaanse sancties die tegen Cuba lopen sinds – sjonge – 1959. Jammer!

Of je bent Rus, met een wallet en veronderstelde свобода. Oei! Je wordt geboycot van handelen met de rest van de wereld. Vanwege een oorlog in Oekraïne die jij als brave burger vast niet gewild hebt. Weer: jammer…

 

Er zijn zo tal van voorbeelden te geven hoor. Wat leren we hier uit?

Dat financiële vrijheid relatief is. En dat je liever niét via tussenpersonen als banken, crypto betaalplatformen en dergelijke werkt. Er bestaan P2P betaalkanalen, apps, peer-to-peer, dus rechtstreeks van afzender naar ontvanger. Er bestaan gedecentraliseerde cryptobeurzen en -platformen, dus zonder tussenpersonen. En denk ook aan het gezegde, voor je veiligheid en tegen faillisementen en fraude op beurzen en platformen:

Not your keys, not your coins! Bezit je zelf niet als enige de code, sleutel tot je munten, dan zijn ze niét van jou. Daarom is een eigen wallet waar jij alleen toegang toe hebt, volledig los van het internet, beslist aangeraden…   

 

Ondertussen test de Federal Reserve, Amerikaanse centrale bank, lustig verder met een digitale dollar, e-dollar, dollar-CBDC. Sinds 12 weken al en de eerste resultaten zijn positief. We gaan voor één keer niet verder uitweiden over de central bank digital currency, want u weet ondertussen wel hoe ome Joost over dit digitale onding denkt…?!  

Maar toch alleen ff dit: ´The Canadian government will begin consultations on cryptocurrencies, stablecoins, and CBDCs. The ruling body maintained that such assets should function under strict supervision since they could facilitate illicit operations and pose “a challenge to democratic institutions.”´

Hoe vals ze toch kunnen zijn hé, ´overheden´, regeringen. De Canadese heeft voor mij in ieder geval elk krediet verloren, toen zij vorig jaar de financiële steun vanwege medestanders aan de Trucker protestacties hinderde. Bankrekeningen liet blokkeren, en ook trachtte steun in de vorm van cryptocurrencies sturen te verhinderen. Bah! En recenter ook de burgers effectief verbieden, via alle cryptobeurzen in het land, om zoveel crypto te kopen als zij willen. Ja deze overheid beperkt dat!!

…en zo kun je alvast het cryptomijnen …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)  

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
pexels-jievani-64453116-8185628 (2)
Trending