In de hoop op hogere prijzen lijken Bitcoin (BTC)-investeerders steeds meer stil te zitten. Hierbij stijgt het aandeel van het aanbod van Bitcoin dat de afgelopen drie maanden inactief is gebleven, tot een recordhoogte van 85%. Glassnode, on-chain analytics provider, identificeerde de mijlpaal in zijn maandag “The Week On-Chain” -rapport en concludeerde dat beleggers hun coins gewoon niet uitgeven.

De actiefste voorraden van coins zijn adressen die hun BTC in 12 maanden niet hebben verplaatst. Deze adressen, genaamd langetermijnhouders (LTH), behoren tot adressen die dagelijks slechts 6500 BTC verplaatsen. Er lijkt geen vertraging te komen in de trend van accumulatie. Ook daalt hierbij het aandeel van het aanbod dat op gecentraliseerde beurzen wordt gehouden tot een laagterecord van 12,9%, omdat BTC steeds vaker in veilige opslag wordt geplaatst.

Meer dan 5000 BTC, ongeveer $ 338,6 miljoen, is de afgelopen week teruggetrokken van gecentraliseerde handelsplatforms, meldt Glassnode. In het rapport wordt beweerd dat de markt zich waarschijnlijk nog steeds in de stille accumulatiefase bevindt, onderbroken door lage activiteit, grote uitstroom van valuta en zeer bescheiden strategische uitgaven door ervaren houders.

Maandag bereikte Bitcoin nieuwe all-time highs boven $ 67.000, waarbij de marktkapitalisatie ook die van Tesla en Facebook overtrof. De toegenomen Bitcoin-accumulatie van langetermijnhouders diende ook als een voorloper van de vorige BTC-hoogste ooit van april, merkt het rapport op. In augustus 2020 bereikte het aandeel van het aanbod van Bitcoin, vertegenwoordigd door langetermijnhouders, een hoogtepunt van 80,6%.

Daarna leidde het tot de pieken van april 2021 van ongeveer $ 66.000. LTH’s hebben 0,73% van het Bitcoin-aanbod uitgegeven sinds de prijs van $ 66.000. Zo brachten ze de hoeveelheid aanbod die ze hadden, terug tot ongeveer 68%.

Deel dit artikel met je vrienden...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.