De hoogste islamitische wetenschappelijke instantie van Indonesië, de National Ulema Council (MUI), heeft volgens de leerstellingen van de islam, naar verluidt, vastgesteld dat cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) haram zijn, of verboden. De religieuze autoriteit wijst cryptocurrencies af vanwege vermeende elementen van onzekerheid, inzetten en schade, bevestigde de voorzitter van de Fatwa-commissie van MUI, Asrorun Niam Sholeh.

Naar verluidt gaf Sholeh, na een deskundige MIU-hoorzitting, aan dat cryptocurrencies zoals Bitcoin zich moeten houden aan de sharia-richtlijnen als handelswaar of digitaal bezit en een duidelijk voordeel moeten tonen. Dit zal ervoor zorgen dat de MIU, cryptohandel goedkeurt, volgens de voorzitter van MUI.

Als onderdeel van de Ulama Fatwa-commissie, besprak de MIU, Bitcoin. De commissie is ontworpen om enkele van de grootste sociale, politieke, economische en juridische kwesties van Indonesië aan te pakken, beschouwd door de lens van de islamitische wet. Eerder vaardigde de Oost-Java-afdeling van de MIU een fatwa uit. Dit is een formele uitspraak of interpretatie op een punt van de islamitische wet, gegeven door een gekwalificeerde jurist. Eind oktober werd het gebruik van cryptocurrency hierin haram verklaard.

De MIU is een door de overheid gefinancierde organisatie. Toch is, naar verluidt, het laatste besluit van de raad niet juridisch bindend. Dat de fatwa geen wet is in Indonesië geeft de MUI toe. Echter, de fatwa kan toch als een bron van wetgevende inspiratie worden gebruikt, volgens sommige bronnen. Het laatste besluit van de MUI betekent niet dat alle cryptohandel in Indonesië wordt stopgezet, volgens Bloomberg.

Echter, de raad zou moslims ervan kunnen weerhouden te investeren in cryptovaluta. Bovendien zouden lokale instellingen ertoe aangezet worden om nog een keer na te denken over de uitgifte van cryptoactiva. Kort nadat Bitcoin op woensdag voor het eerst in de geschiedenis kort de prijs van $ 69.000 passeerde, verscheen het nieuws over de fatwa. Het standpunt van de Indonesische regering over crypto-regulering is een gemengde.

Ze hebben de cryptohandel liever legaal gehouden. Echter, de lokale autoriteiten hebben in 2017 al een algemeen verbod op cryptocurrency-betalingen ingesteld. De lokale cryptobeurs Pintu heeft in augustus bij enkele van de grootste investeerders in de crypto- en blockchain-industrie $ 35 miljoen opgehaald.

Deel dit artikel met je vrienden...

1 gedachte over “Naar verluidt, Bitcoin als haram verklaard door de nationale islamitische raad van Indonesië”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 20 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.