(uit de Cryptonieuwsbrief, nu al naar 5000+ Nederlanders en Belgen. Naar u ook? www.cryptonieuwsbrief.nl)    

Back to the future

Niet alleen op wat er in Oekraïne gebeurt, maar ook op de koers van de Amerikaanse dollar houden we een oogje; twee zelfs. Want ome Joost beschouwt bitcoin toch wel als de anti-dollar. Hij is daarbij niet alleen trouwens. Daarvoor nemen we u ff mee in de tijd, naar het jaar 2018. Een artikel op Coingape.com blokletterde toen: ´Anti-Dollar in Full Force, While Bitcoin Increasingly gaining Traction all over the World´.

Het begin daarvan luidde: ´The warfare between the US and a number of countries like China, Iran, Venezuela, North Korea, Cuba, Turkey, and Russia among others is ensuing, that has these nations going anti-dollar, creating their own national cryptocurrencies and backing out of the US-based SWIFT system. Meanwhile, Bitcoin and crypto adoption are on the rise´. De ´warfare´, oorlog waarvan sprake tegen genoemde landen, waaronder Rusland, toen al, werd niet met zwaar militair geschut en geweld gevoerd. Maar wel met de USD als wapen

Middels landen waarmee de VS een geschil heeft of die een politiek voeren die Amerika niet zint, van ´s werelds grootste betaalplatform, SWIFT, te bannen. Het heeft die landen aangezet tot het zoeken, en vinden, van alternatieven. Zoals een eigen of onderling betaalsysteem opzetten (China en Rusland). Een eigen digitale munt creëren (China). Zelf als overheid bitcoin mijnen (Iran). Wat de burgers van verschillende van die landen dan betreft: gaan cryptobeleggen. Als tegengewicht voor (hyper)inflatie (Venezuela, Turkije).  

Wie ´n put graaft voor ´n ander…

Zo gezien zijn de Verenigde Staten zonder het te beseffen hun eigen put gaan graven, toen. Waarin ze op termijn de eigen munt – the good ol´dollar – dan kunnen begraven? Bitcoin et al. als de anti-dollar, en nu begrijpt u vast ook ome´s interesse in het reilen en zeilen van die USD?

Nog iets in deze context: je hoort of leest ´t heel vaak, dat ´beleggers vluchten naar de Amerikaanse dollar´. Of ´kopen massaal Amerikaans waardepapier´. NOT! Ik durf dat tegenspreken met deze grafiek bij de hand: (…)

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
pexels-rdne-8370746
Trending