Ardana ontving $10 miljoen aan startkapitaal van een groep investeerders onder leiding van CFund, Three Arrows Capital en Ascensive Assets. Het is een stablecoin-ecosysteem gebouwd op de Cardano (ADA) blockchain. CEO en medeoprichter van Ardana, Ryan Matovu, heeft de volgende verklaring afgegeven over de deal. Volgens Matovu is Ardana het eerste alles-in-één stablecoin-ecosysteem gebouwd op Cardano.

Het platform biedt gebruikers gemakkelijke toegang tot liquiditeit, een altijd aanwezige zorg in de hyper competitieve DeFi-wereld. Ook zijn ze in staat om de snelheid, schaalbaarheid en veiligheid van Cardano te benutten om een gedecentraliseerde financiële oplossing te bieden die voor eenieder werkt. Binnenkort zullen ze bovendien zelfs buitenlandse valuta on-chain faciliteren, volgens de CEO van Ardana.

Op het netwerk kunnen gebruikers de stablecoin, bekend als dUSD, gratis verzenden, ontvangen, opslaan, lenen en uitlenen. Met de Amerikaanse dollar zal het een 1:1-wisselkoers hebben en zal volledig worden gedekt door cryptocurrencies zoals Cardano (ADA). Voor zijn secundaire token, bekend als DANA voor protocolbeheer zoals beschreven in zijn routekaart, wil Ardana een openbare verkoop houden.

De verkoop zal later dit jaar plaatsvinden, volgens planning van de ontwikkelaars van het project. Hierbij zal 35,625 miljoen van de 125 miljoen tokens voor het oprapen liggen voor $ 0,30 tot $ 0,60 per stuk. Ook wil het team tegen het tweede kwartaal van volgend jaar Danaswap introduceren, een gedecentraliseerde uitwisseling of DEX. Danaswap zal weinig slip vertonen en zal farming mogelijkheden opleveren voor liquiditeitsverschaffers, beweert Ardana.

Nu hanteert het Cardano-netwerk lagere transactiekosten dan andere netwerken op Ethereum, wat voordelig kan zijn voor de acceptatie van stablecoin. Gebruikers betalen gemiddeld $ 0,43 voor elke Cardano-transactie, vergeleken met $ 47,23 voor Ethereum op het moment van schrijven, volgens respectievelijk Bitquery en BitInfoCharts. Vanaf de Alonzon Fork vorige maand, is de ontwikkelingsactiviteit van Cardano sneller gegaan.

De Alonzon Fork maakte slimme contractfunctionaliteit op zijn blockchain mogelijk.

Deel dit artikel met je vrienden...

1 gedachte over “In de laatste financieringsronde haalt Ardana, Cardano stablecoin-protocol, $ 10 miljoen op”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.