(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

Het is best wel een vruchtbaar weekend geweest voor crypto/blockchain, zowel wat koersontwikkelingen als opvallend nieuws betreft. Teveel om alles op te noemen…al is dat toch precies wat we nu gaan doen! NOT hoor, alleen het allerbelangrijkste, of dit wordt geen Brief maar een Boek!

President Poetin verbiedt dan toch cryptomunten voor de (internationale) handel in Rusland. Dit komt voor ome Joost en een ander publiek dat hij ook bedient niet als een verrassing. Bitcoin et al. zouden slechts in de weg zitten van heel andere, grootse plannen die Poet koestert. Net zoals is China het geval is, waar cryptocurrencies de weg moesten ruimen voor de e-yuan. Beide landen als belangrijke leden van BRICS+ tezamen met The Global South plannen een parallel betaalsysteem. Een tegengewicht voor en uitdaging van de hegemonie van de Amerikaanse dollar, die in het laatste decennium vooral te vaak als politiek en economisch wapen gebruikt werd. ´t Is nu genoeg geweest, zegt een steeds groter deel van de wereld, en nu is het Onze beurt! 

Dit is al jaren in de maak hoor. Het gevolg zal worden, al is ´t nog niet voor morgen, dat de dollar zijn status als wereldreservemunt zal verliezen. Met alle zeer nare gevolgen vandien, maar dat zou ons hier te ver voeren. Laat ons besluiten met te melden dat er grootse gebeurtenissen, omwentelingen internationaal ook op monetair vlak op til staan. En toch nog één sappige ontwikkeling meegeven: Saoedi-Arabië staat op het punt om de BRICS+ te vervoegen, en wanneer de olieprijs niet meer alleen in USD zal noteren, zal dit het begin van het einde voor die Amerikaanse munt betekenen. BTW: bitcoin en de dollar bewegen heel vaak invers zoals u wel weet…  

Geen financieel advies zoals steeds; slechts wink wink, nod nod, say no more

Toch mag de cryptowereld zeker niet op haar spreekwoordelijke lauweren rusten, want tel al eens op: crypto geband in China, Rusland, en wie laat nu ook nog en weer van zich horen (opnieuw niet verbazend): India!

Kan tellen al qua territorium, niet? China met 1,4 miljard inwoners + Rusland 146 miljoen + straks misschien India met 1,5 miljard inwoners… Dit stelt al 3 miljard van de 8 miljard aardbewoners voor?! Voeg daarbij mogelijk, waarschijnlijk een ban van PoW zoals bitcoin in de EU, én steeds dringender vragen in het Amerikaans Congress (kamer en senaat) over het elektriciteitsverbruik van Proof-of Work?! Een en ander wordt dus beslist bedenkelijk voor de nabije toekomst – de strijd tussen gecentraliseerd geld (fiat) en gedecentraliseerd (crypto) wordt heftiger dan ooit! Zeg dat ome Joost ´t gezegd heeft.

 

Crypto is on the move! Dat mag je wel zeggen, koersgewijs. ETH, ethereum op weg naar $1.500. Een maand geleden nog te koop aan minder dan 1000 dollar maar ja, toen was ´iedereen´ veel te angstig, fearful, weet u nog (!) Bitcoin boven $22.000 wat ook al meer dan 4000 dollar boven de koers van toen is. Maar eigenlijk staan alle top 50 coins naar market cap en méér in de plus tot dikke plus. Het kan verkeren…

Specifiek wat ethereum betreft is de opwinding onder beleggers wel te begrijpen want The Merge is opnieuw een stap dichterbij gekomen. Zo heet de overgang van PoW naar PoS. Proof-of-Work vergt veel meer energie want dat is mijnen; en Proof-of-Stake niet. Daarbij worden de blokken met transacties geverifieerd door wie het grootste aantal munten bezit. 

Een munt die ook weer uitstekend presteert, met een verdubbeling in de afgelopen maand, is MATIC, symbool voor Polygon. Dat is dan vooral te wijten aan het uitverkoren zijn door niks of niemand minder dan Disney. Polygon mag er de Web3 technologie voor gaan uitbouwen. 

FUD

Ondertussen blijft de gespecialiseerde media somber en negatief nieuws uitbrengen hoor. Het getob en de twijfel blijven aanzienlijk. De fear, uncertainty and doubt. Net daarom is ´t een mooi omen dat de koersen stijgen, en dat is niet alleen pas sinds afgelopen weekend. 

Hier is bijvoorbeeld …

… (wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)   

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.