Investeren in jouw bedrijf is soms nodig om te kunnen groeien. Alhoewel een investering vaak een positief effect heeft op een onderneming, brengt het kosten met zich mee. Soms moet je zelfs een flink bedrag investeren. Mogelijk heb je niet voldoende geld om zelf een investering te financieren. Je kunt in dat geval wachten, maar dat hoeft niet. Met behulp van een bedrijfsfinanciering is het toch mogelijk om de gewenste investering te doen. Wil je graag zo’n financiering aanvragen, maar weet je niet hoe je dit doet? In deze tekst leggen wij je uit hoe het aanvraagproces eruit ziet.

Zoek uit wat de beste financiering voor jouw bedrijf is
Bij de meeste geldverstrekkers kun je als ondernemer uit verschillende bedrijfsfinancieringen kiezen. Vaak wordt er gekozen uit een zakelijke lening of zakelijk krediet. Kies nooit lukraak een financiering uit, maar zoek uit wat de beste optie is voor jouw bedrijf. Kijk hiervoor in eerste instantie naar het bestedingsdoel. Zoek je financiële middelen voor uitbreiding van jouw bedrijf? Dan kun je het beste een zakelijke lening aanvragen. Zo’n lening is namelijk bedoeld om langlopende investeringen te financieren. Voor kortlopende investering is zakelijk krediet een goede keuze.

Veel ondernemers kijken alleen naar het bestedingsdoel om te bepalen wat de beste financiering voor hun bedrijf is. Alhoewel dit een belangrijk aandachtspunt is, raden wij je niet aan je hier blind op te staren. Er kan namelijk een (flink) verschil zitten in de kosten van een zakelijke lening en zakelijk krediet. Daarom is het aan te raden altijd een bedrijfsfinanciering te berekenen voordat je een keuze maakt. Op deze manier ontdek je namelijk wat de goedkoopste financiering is voor jouw bedrijf.

Ga op zoek naar een geldverstrekker
Weet je inmiddels wat de beste bedrijfsfinanciering is? Dan ben je er nog niet. Je moet namelijk ook nog een geldverstrekker vinden waar je de betreffende financiering af kunt sluiten. Lastig is dit niet, want je kunt tegenwoordig bij vrijwel iedere geldverstrekker wel een zakelijke lening en zakelijk krediet aanvragen. Zoek online maar eens op de financiering die jouw voorkeur heeft. Je krijgt dan binnen de kortste keren een groot aantal opties.

Sommige ondernemers hebben de neiging om een bedrijfsfinanciering af te sluiten bij de eerste beste aanbieder die zij tegenkomen. Verstandig is dit allerminst, want je betaalt dan vaak onnodig veel voor een financiering voor je bedrijf. Hier zit je uiteraard niet op te  wachten. Vergelijk geldverstrekkers daarom altijd eerst met elkaar en maak dan pas een keuze.

Doorloop de stappen en dien een aanvraag in
Als je een geldverstrekker gevonden hebt, kun je een aanvraag indienen. Hiervoor hoef je vaak alleen maar een paar simpele stappen te doorlopen. Maak allereerst een account aan, geef aan waar je het geld aan uit wilt geven, welke looptijd jouw voorkeur heeft en hoeveel je wilt lenen. Vervolgens vraagt een geldverstrekker je een aantal financiële documenten van jouw bedrijf aan te leveren. Als je deze hebt bijgevoegd, kun je een aanvraag indienen. De geldverstrekker kijkt hier vervolgens naar en maakt een aanbod op maat. Ga je akkoord? Vervolg dan het aanvraagproces en de financiering is binnen de kortste keren rond.

Deel dit artikel met je vrienden...

Trending