(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  

 

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,


Wat in de titel staat is wáár – kijkt u zelf maar: ´Double-digit inflation in almost half the world´. Dat gaat van 12,3 procent in België en 14,4 in Nederland, tot wel 269 procent in Zimbabwe! 

Van de Europese euro tot de Amerikaanse dollar, en van de Albanese lek tot de Ethiopische birr – er bestaan ´r afgerond 200 en het zijn allemaal fiatmunten.

Daarom worden ze ook fiat genoemd: er kunnen er zoveel van bijgemaakt worden als een overheid maar wil; zich daartoe laat verleiden, en dat gebeurt natuurlijk ook. Daarom zijn het allemaal inflatoire munten; in tegenstelling tot bitcoin (et al.), dat een deflatoire munt is. Daarvan komen er net steeds minder bij. 

Wil een overheid met haar centrale bank de inflatie (betekenis: muntontwaarding!) een halt toeroepen, dan moet de rente omhoog. En met dit passen-en-meten-en-proberen-en-falen-en-nog-eens-trachten met alle gevolgen vandien, want dat verstoort de economie zeer, zijn tig landen anno 2022 bezig. Tot de rust op de financiële markten weer wat terugkeert, misschien, vroeg of laat…maar binnen zoveel tijd moet alles weer om. Het is een verplichte rollercoaster bovenop een basis die compleet verkeerd zit: geld dat op niets gebaseerd is dan op vertrouwen, een belofte. Ha! (Eén van de vele krachten van bitcoin en blockchain is dat je niémand hoeft te vertrouwen, want ´t is wiskunde, protocol).

Vertrouwen? Beloven? Nou, vertel dat maar eens in Libanon, waar de banken sloten omdat ze bestormd werden, door woedende klanten die hun geld terugeisen… Eerder genoemd Zimbabwe dan probeert het op een klungelige manier over een gouden boeg te gooien – good luck!

 

Ja mister Nixon, Tricky Dick – here´s another fine mess you´ve gotten us into! Door de goudstandaard te verlaten in 1971…. 

De oplossing voor het compleet krom getrokken wereld monetair systeem: de overgang maken naar goud of bitcoin.

Zullen nog meer landen het dappere voorbeeld van El Salvador volgen? De Centraal Afrikaanse Republiek is op de goede weg, en ook Brazilië is er bijna… De toekomst zal het zoals steeds uitwijzen.

 

De top 50 munten naar marktkapitalisatie staat één tot een paar procenten in het rood. Een voortzetting, verder kabbelen van gisteren dan; wat aanmodderen, wel met een neiging tot somberheid. We moeten dat begrijpen – FTX, ´t is niet niks! Met gevolgen, repercussies voor verschillend andere grote bedrijven in de sector. (FTX investeerde in wel 190 verschillende!) Hoewel het al bij al nog beperkt is – geen aardbeving maar wel met tremors her en der in het cryptolandschap. En met een morele klap, absoluut, alweer afbraak makend aan het zo broodnodige vertrouwen…!

De SEC – wat mot-je ´r mee…

Kijk kijk! Waarmee ze zich nu weer onledig houden, de tig commissions in de VS! De Securities and Exchange Commission (voor insiders: de firma Sjoemel ECorruptie) valt BAYC, de Bored Ape Yacht Club lastig. Want die Eneftees, tja, wat mot-je ´r mee, anders dan euh…belasten? Beboeten? En reguleren natuurlijk, zo kennen we de regelneven en -nichten wel. ´The authority is trying to find out whether NFTs with the image of monkeys are securities´.

Nog een van de tien, twintig commissions heeft weer wat anders gevonden. Want zijn de advertenties die de cryptosector doet plaatsen misschien ook misleidend voor de consument? ´The United States Federal Trade Commission (FTC) has begun a probe on a number of crypto firms on the matter of possible ad misconduct for public materials (…)´ Oh oh oh, wat zijn ze toch in de wéér, voor de consument. Zo content. Altijd voor ons welzijn, oh zo fijn zo…

NOT! 

Maar de hardrots band Metallica moet wél zélf de fans waarschuwen, ja, toch. Dat er scams, pogingen tot oplichting de digitale ronde doen, in de vorm van gratis weggevertjes, free giveaways. Deze zijn dan helemaal niet free maar wel fake!

Er is géén wettelijk kader, er bestaan géén deugdelijke, begrijpbare regels of reglementen…maar laat ons toch vooral op details linksachter en rechtsvoor focussen! Zo denken en handelen ze dan. Sjonge jonge…

Dames en heren Yankees, ik weet dat dit moeilijk ligt, beetje buiten uw mindset, gezichtsveld ligt. Maar er bestaat een wéreld buiten uw grenzen hoor! Dus misschien ff kijken hoe andere landen het doen? Zoals het VK: 

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)     

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending