(uit de Cryptonieuwsbrief, nu al naar 5000+ Nederlanders en Belgen. Naar u ook? www.cryptonieuwsbrief.nl)      

De cryptomarkt lijkt in een afwachtende, licht sceptische houding. Dat geldt voor alle financiële markten, en dit heeft ook wel te maken met de ´vredes´gesprekken tussen Oekraïne en Rusland. Worden die momenteel in ernst gevoerd of is het tijd winnen vanwege Poet, om zijn troepen meer naar de oostkant van Oekraïne te dirigeren. Hij belooft nochtans om de omsingeling van de hoofdstad Kiev fel te verminderen. Eerst zien en dan geloven, zo lijken de markten vandaag te denken. Beloven is mooi, geloven is mooi maar controleren is nog beter! Een reële oplossing voor de patstelling tussen beide legers, op naar een einde van de oorlog in Oekraïne, zou vast voor een enorme opluchting zorgen. En heel wat waarden doen stijgen. 

Niettemin heeft BTC als grootste drijver van de cryptomarkt er 7 dagen van onafgebroken winst op zitten. Tussen $47.000 en $47.500 kijkt bitcoin nu de boom uit, alsof de munt zich afvraagt: ga ik nu die $50.000 uitnemen of…?

Lénen om crypto te kopen? Dat zouden we ten stelligste afraden. Want als dán de koersen zich tegen je keren, sta je twee keer in ´t rood. Behalve…behalve wanneer je Michael Saylor heet, en multimiljardair bent. Hij vraagt zich helemaal niks af, maar doét. Zo rotsvast is de stichter en CEO van MicroStrategy overtuigd van nog een glorierijke toekomst voor bitcoin. Van vastberadenheid en toewijding gesproken, want dat moet je toch bezitten wanneer je 205 miljoen dollar leent om bitcoin te kopen. En de man hééft al 125.051 BTC, voor zo´n 6 miljard dollar! 

Het onderpand voor deze lening? Dat gaf hij in…BTC“The SEN Leverage loan gives us an opportunity to further our position as the leading public company investor in Bitcoin,” said MicroStrategy CEO Michael Saylor. “Using the capital from the loan, we’ve effectively turned our Bitcoin into productive collateral, which allows us to further execute against our business strategy.”  

Da´s voor morgen – als dat maar goed komt…?! ´(ABM-Crypto) Het Europees Parlement zal donderdag stemmen over een herzien plan om witwassen te voorkomen en dat cryptobeurzen zal verplichten details te verstrekken van de transacties die hun klanten nu nog anoniem kunnen doen´. Zullen de parlementariërs zich inhouden of zal het voor alle Europeanen worden van ´bye bye privacy´?

Met potsenma… pardon: wettenmakers weet je ´t maar nooit. Nou ja, toch kunnen ze je soms nog verrassen, zoals in de VS waar een wet geïntroduceerd maar nog niet gestemd is over zogenaamde ´E-cash´. E-cash is niet zoals een CBDC, central bank digital currency, en zou dus ook niet uitgegeven worden door de centrale bank, de Federal Reserve. Wel door het ministerie van Financiën. Wat eigenlijk nooit eerder gezien is. Wat is dan het nut ervan?

Het zou een digitale dollar zijn maar dan niet één die op een blockchain staat. ´The digital dollar would operate under new hardware issued and managed by the US Treasury. The bill calls for the entity to design and experiment with “e-cash devices.” They can take the form of a secured chip on their cellphones or a new payment card that would allow users to send e-cash balances offline and anonymously´. Anoniem? Amehoela, vast! Je geld zou dan niet bij een bank staan maar bij het ministerie van Financiën; alsof dat meer vertrouwen zou wekken?! Het lijkt er eerder op dat de wettenmakers het gedraal van de Fed beu zijn, die wel spreekt over een CBDC maar niks tastbaars toont. Dan kijken zij naar hoe ver China gevorderd is met digitaal centraal betalen, de e-yuan, en denken: zoiets moeten de VS ook hebben en wel asap! (Bweurk!!)

De Blockchain-hoofdstad van de Wereld? …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
TIKTOK
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.