(ABM-Crypto) Grayscale, ‘s werelds grootste crypto investeringsfonds, heeft in een brief aan de SEC gewezen op de discrepanties tussen het goedkeuren van de Bitcoin future ETF’s en het afkeuren van de Bitcoin Spot ETF’s.

Waar de Securities and Exchange Commission in de afgelopen maanden groen licht gaf voor de Bitcoin Future ETF’s van ProShares, Valkyrie en VanEck, heeft het een Bitcoin Spot ETF niet goedgekeurd. Zo ging het licht bij de SEC op rood na het laatste verzoek van VanEck.

Grayscale heeft voor ogen om haar Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten naar een Bitcoin Spot ETF. Momenteel is het fonds in afwachting van de goedkeuring, wat mogelijk deze maand nog gebeurt. 

In een openbare brief aan het Secretariaat van de SEC laat de investeringsgigant weten dat de SEC geen gegronde reden om een Spot ETF te weigeren. 

Weigert de SEC deze toch, dan zou deze daarmee de Administrative Protections Act schenden.

Volgens Grayscale zou het goedkeuren van Spot ETF positieve gevolgen hebben voor de stabiliteit van de markt. 

Analist Maurice Mureau van Hodl.nl beaamt dit: “Met het goedkeuren van een Spot ETF wordt de markt minder vatbaar voor manipulatie, er wordt immers minder gespeculeerd op de koersontwikkeling en gehandeld op de huidige koers. De marktomvang zal eveneens groter worden, wat zorgt voor minder volatiliteit.”

Institutionele beleggers zijn vaak beperkt tot de handel in gereguleerde beursgenoteerde producten. De Bitcoin Spot ETF biedt een mogelijkheid om te beleggen in deze snelgroeiende activa klasse in een product dat op een gereguleerde beurs verhandeld kan worden.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.