Tegenwoordig is het een betaalmethode die niet meer weg te denken is in de maatschappij: crypto. Wellicht is dit nog wat onbekend voor je, maar bitcoin klinkt je vast bekend om de oren. Dit is namelijk de meest bekende cryptovaluta op de wereld. Veel mensen maken ontzettend veel winst door te investeren in crypto. Maar pas op, de koers kan hierin ook flink dalen, waardoor je in één klap veel geld kwijt bent. Het is een soort gokspel, waar je zeker de nodige zaken over moet inlezen voordat je hiermee aan de slag gaat. Ben je van plan om een schilderij van een beroemde kunstenaar te kopen? Dan kun je het beste NFT crypto kopen.

Digitaal bieden

Maar wat houdt NFT crypto kopen nou eigenlijk in? Dit is een heel handig systeem, waardoor bijvoorbeeld kunstenaars of beroemde artiesten niet het risico lopen dat hun werk gekopieerd wordt. Het werk wordt namelijk digitaal verkocht, waarbij je eerst NFT crypto nodig hebt om hier toegang tot te krijgen. Dit gebeurd vrijwel altijd via een veilig. Vanzelfsprekend is het dat de hoogste bieder eigenaar wordt van bijvoorbeeld het kunstobject. Een groot voordeel aan het kopen van kunst bij een NFT, is dat je er een digitaal echtheidscertificaat bij krijgt. Eenmaal gekocht, dan kun je dit niet meer veranderen. Hier staat NFT dan ook voor: Non-Fungible Token. Dit betekent dat het item wat is aangeschaft niet meer inwisselbaar is.

Betalen met crypto

Voor de toegang van een NFT is het dus nodig om in het bezit te zijn van crypto. Als je dit niet hebt, is het geen optie om toegang te krijgen. Maar wat is dit nou eigenlijk? Zoals gezegd kun je denken aan bitcoin als cryptovaluta. Je kunt het zien als een digitale munteenheid en wordt gebruikt om op een andere manier digitaal te betalen dan bijvoorbeeld de euro. Het cryptogeld is ook alleen maar online. Je kunt dit dus niet fysiek in handen hebben. Je kunt het zien als een soort ruilmiddel. De crypto is niet wettelijk verbonden met enige valuta en heeft hier dus ook geen juridische status bij. Je kunt er dus ook zeker niet vanuit gaan dat de waarde die je hebt, gegarandeerd wordt door de overheid.

Veiling of koopprijs

Je kunt er dus vanuit gaan dat je in een NFT een veilige aankoop kunt doen. Hetzelfde geldt voor het verkopen in een NFT. Na dat iemand bijvoorbeeld jouw kunst heeft gekocht, is het natuurlijk mogelijk om een kopie te maken. Echter zal hier nooit succes mee geboekt worden, aangezien je hier op geen enkele manier een geldig digitaal echtheidscertificaat mee komt bemachtigen. Het gaat dan dus ook niet lukken om dit kunstobject te verkopen. Een NFT is dus zeker een goede digitale manier om waardevolle spullen te verkopen en te kopen. Zoals gezegd gaat de verkoop in een NFT in de meeste gevallen via een veiling. Echter is het soms ook zo dat de verkoop gewoon via een vaste koopprijs wordt aangeboden.

Deel dit artikel met je vrienden...

Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.