Blizzard, een fonds dat meer dan $ 200 miljoen aan incentives biedt aan ontwikkelaars die voortbouwen op het Avalanche-netwerk, is door de Avalanche Foundation onthuld. Aan projecten in een vroeg stadium die decentrale financieringstoepassingen (DeFi), non-fungible tokens (NFT) en andere producten op Avalanche innoveren, zal het fonds liquiditeit bieden.

Avalanche, een proof-of-stake-netwerk, is in september 2020 gelanceerd. Ethereum Virtual Machine-compatibiliteit wordt met het netwerk geboden en zo kunnen ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties overzetten vanuit Ethereum. Nu bevat het netwerk ruim 320 projecten die er tegenwoordig op voortbouwen, zoals de beste stablecoin-uitgever Tether, de populaire gedecentraliseerde beurs SushiSwap. Maar ook orakelproviders Chainlink en The Graph.

De bijdragers van Blizzard zijn de Avalanche Foundation, Ava Labs, Polychain Capital, Three Arrows Capital, Dragonfly Capital en CMS Holdings, werd aangegeven in een aankondiging van maandag. DeFi, bedrijfsapplicaties, NFT’s en cultuurapplicaties zijn de vier belangrijke groeigebieden in het Avalanche-ecosysteem waaraan Blizzard prioriteit zal geven. Het doel van de fondsen is gericht op aandeleninvesteringen, tokenaankopen, partnerschapsinspanningen, technologie en bedrijfsontwikkeling.

Binnen het ecosysteem krijgen bouwers ook voortdurend ondersteuning. John Wu, Ava Labs-president, zegt hierbij dat Blizzard op een belangrijk moment de Avalanche-gemeenschap betreedt. Hier is constante innovatie in nieuwe applicaties en use cases op het platform vereist voor deze toestroom van gebruikers en activiteit. Met een ingezette kapitalisatie van $ 14 miljard en 56% van het aanbod dat nu wordt ingezet, is Avalanche het op zes na grootste proof-of-stake-netwerk.

Avalanche is met een totale waarde vergrendeld (TVL) van $ 8,5 miljard het op vier na grootste netwerk, volgens Defi Llama. De TVL is hierbij met 2,624% gestegen van slechts $ 312 miljoen in augustus. De native token van Avalanche, AVAX, is volgens CoinGecko ongeveer 18% gedaald vergeleken met het hoogste punt ooit op 23 september van $ 79,31. Op het moment van publicatie werd AVAX voor het laatst verhandeld voor $ 64,80.

Deel dit artikel met je vrienden...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Staak nu je crypto en ontvang tot wel 12% aan rente! 

Lees er meer over bij de volgende aanbieders:

Wil jij investeren in Ethereum, Bitcoin of een andere crypto? Dan raden wij jou onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo aan.