De reputatie van Bitcoin (BTC) als de beste waarde opslag is door universitaire onderzoekers in Australië in twijfel getrokken. En ze beweren dat Ether (ETH) op schema ligt om de eerste deflatoire valuta ter wereld te worden. Vier Australische onderzoekers hebben in een paper van 18 november besproken hoe de Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559-upgrade ETH tot een potentieel betere opslag van waarde maakt.

Ester Félez-Viñas van de University of Technology Sydney, Sean Foley van Macquarie University, Jonathan Karlsen van de University of Western Australia en Jiri Svec van de University of Sydney hebben het onderzoek samen geschreven. Het netwerk verbrandde een deel van de transactiekosten door de EIP-1559-upgrade in augustus en meer dan 1 miljoen ETH van de 118.583.580 circulerende voorraad is verbrand. Dankzij EIP-1559 worden soms transactiekosten van meer dan 50% van de 12.000 nieuw geslagen ETH per dag verbrand, volgens het rapport.

Naarmate de vraag naar Ether toeneemt vanwege het robuuste ecosysteem van gedecentraliseerde financiële toepassingen, zal er meer ETH worden verbrand, vinden de onderzoekers. Ether is al minder inflatoir dan Bitcoin, schrijven de onderzoekers. Volgens hun is de verwachte toename van het totale aanbod van Ethereum slechts 0,98%, als ze de snelheid van het maken van Ethereum sinds EIP-1559 op jaarbasis berekenen. Dit is minder dan de helft van de toename van 1,99% in het Bitcoin-aanbod die in dezelfde periode vrijwel zeker is, gaven de onderzoekers ook aan.

Ether biedt betere inflatoire hedging-eigenschappen dan Bitcoin. Bovendien kan Ether daarom een superieure lange termijn waarde opslag bieden dan Bitcoin, was de conclusie van de onderzoekers. Het ongebreidelde gelddruk tijdens de pandemie en de inflatie die gedurende de hele periode toenam tot 6,2% in de Verenigde Staten in oktober, hebben ertoe geleid dat er een groeiende belangstelling is voor de harde limiet van Bitcoin van 21 miljoen munten en de geschiktheid ervan als dekking tegen waardedaling.

Beleggers kunnen voor dit doel ook Ether overwegen, beweert het onderzoek echter. Als reactie op Bitcoiners die BTC aanprijzen als ‘hard money’ of ‘sound money’, zijn voorstanders van ether begonnen ETH ‘ultrasound money’ te noemen. Echter, Bitcoin-aanhangers, zoals Michael Saylor, hoofd van MicroStrategy, geven echter de voorkeur aan Bitcoin. De redenen zijn dat ze het als oneindig veiliger beschouwen in termen van hash-snelheid en dat het betrouwbaarder is. Dit vanwege het ongewijzigde aanbod en het zelden gewijzigde protocol.

Terwijl Ether een constante evolutie ondergaat en de uitgifte heeft zien veranderen. In de show van Tucker Carlson op woensdag legde Saylor uit waarom hij gelooft dat Bitcoin de beste optie is. Saylor zei dat Bitcoin de hoogste vorm van eigendom is die de mensheid ooit heeft uitgevonden. Maandag kocht MicroStrategy nog eens $ 414 miljoen aan Bitcoin.

Deel dit artikel met je vrienden...

Trending