Rate this post

Na de Alonzo-upgrade op maandag 13 september 2021, zijn er meer dan 200 slimme contracten vermeld op de Cardano blockchain-verkenner. Echter, er is een addertje onder het gras. Ontwikkelaars kunnen deze namelijk niet gebruiken totdat ze zijn vrijgegeven, want vanaf nu zijn de 200 vermelde slimme contracten in timelock. Het aantal slimme contracten dat klaar is om te worden gelanceerd, wordt nu door de Vercel-app geschat op meer dan 2.200.

Sinds de lancering in 2017 van Cardano, vormen slimme contracten een langverwachte functie en met de recente Alonzo-hardfork, werd de functionaliteit eindelijk ingeschakeld. Op vrijdag 17 september zei de oprichter van Cardano en IOHK, Charles Hoskinson dat de gedecentraliseerde financiƫle ruimte (DeFi) makkelijk beschikbaar is, nu Cardano slimme contracten ondersteunt.

De winnaars van wat Hoskinson de tweede golf van DeFi noemde, gaan volgens hem, liquiditeit en interoperabiliteit bezitten. Verder het vermogen om over meerdere chains heen te bewegen en de voorspelbaarheid van de kosten uit te voeren. Ook gaf hij aan dat bestuur nodig is, certificering nodig is, verzekeringen nodig zijn, regelgeving over deze dingen nodig is en metadata-identiteit. Volgens Hoskinson moet je tegelijkertijd decentraliseren.

Hij voegde eraan toe dat de manier waarop Cardano is gemaakt, het voor die tweede golf is bestemd. Er zijn verschillende opmerkelijke projecten die slimme contracten in timelock hebben of deze binnenkort willen lanceren. GREED, een beloningstoken dat Cardano’s ADA terug naar houders verdeelt, is een voorbeeld van deze projecten. Ook Liqwid, een open source en non-custodial liquiditeitsprotocol voor rentecurves.

Nog een voorbeeld is SingularityNET, een platform waarmee iedereen op grote schaal kunstmatige-intelligentiediensten kan maken, delen en er geld mee kan verdienen. En tenslotte ook Cardax, de eerste gedecentraliseerde beurs op Cardano. Het platform zal achterwaarts compatibel zijn met de Ethereum Virtual Machine. Gehoopt wordt dat DeFi-ontwikkelaars, die geld willen besparen op transactiekosten, zo aangetrokken worden.

Sinds half juli zag de prijs van ADA een grote stijging van 170%. Echter, nu is de prijs ongeveer 20% lager dan het hoogste punt ooit van $ 3,09 aan het begin van de maand. Nu handelt ADA rond $ 2,15.

Deel dit artikel met je vrienden...

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email