Dit is de Cryptonieuwsbrief en Crypto´s´R´Us! 

Joost X Bitcoin 

[email protected]    

(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!

 

De cryptocurrency exchange met de hoogste stakingrates in Nederland? Meld je aan bij Coinmerce. Nu tijdelijk €10 gratis aan bitcoin bij aanmelden bij Coinmerce!

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,  Gisteren zagen we al dat de Fed, Amerikaanse centrale bank, bijzonder geïnteresseerd is in alle crypto ontwikkelingen. Zozeer dat zij er een speciaal Rapport over uitbracht. Het is inderdaad vanuit het standpunt van centrale banken goed om te weten wat de concurrentie doet! Net zoals de ECB dat graag monitort, en dus o.m. de crypto verspreiding over ´haar´ grondgebied in kaart brengtReeds 10 procent van alle huishoudens in de eurozone bezit digitale munten, handelt erin, betaalt ermee, belegt, wordt erin vergoed of spaart er. Indrukwekkend, nietwaar, voor het eerste geld ooit dat niét uitgegeven werd door een centrale bank? Sinds pas een twaalftal jaar! Vanwege een nobele, illustere onbekende dan nog, ene Satoshi Nakamoto? Eén van de drie grote vragen die de mensheid zich kan stellen:

  • is er leven na de dood?
  • is er leven op Mars, Pluto,…?
  • wie is Satoshi Nakamoto, uitvinder van bitcoin?

Persoonlijk denk ik zoals wijlen Harry Mulisch eens schreef: ´Het beste is het raadsel te vergroten´. In de zin van: als ooit bekend zou raken welke man, vrouw of groep er achter BTC zit? The Wizard of Cryptoland, Satoshi Nakamoto´s deurbel zou geen seconde meer ophouden te gaan. Toch?! Dus laat-ie maar anoniem blijven en mysterieus voor eeuwig!

 

Ook op het World Economic Forum (22-26 mei 2022), de jaarlijkse top van de top, is het al crypto en blockchain dat de klok slaat. The talk of the town dus, in dit geval het Zwitserse Davos.

Bitcoingewijs

…en de adoptie, aanvaarding, verspreiding van de goede boodschap blijft rustig maar lustig doorgaan, of BTC nu stijgt (neen) of daalt (nou…) of zijdelings beweegt (correct). Zoals bijvoorbeeld met een van de grootste banken van Japan die zich in de crypto custody begeeft. Dat is verzekerd, beveiligd bijhouden voor klanten van digitale munten en tokens. Wat bijvoorbeeld ook voor goud gebeurt, weet u wel. Alleen is er wel wat minder (!) plaats nodig voor dingetjes die je zelfs niet kan zien of vastpakken.

Gisteren schreven we over Coinbase, de grootste cryptomakelaar van de VS, nietwaar. Die in nauwe digitale schoentjes verkeert. Want je moet ´t toch maar kunnen hé – 100 miljoen klanten en dan verlies maken?! Voor mijn part mag de top van een bedrijf – élk bedrijf – zoveel verdienen als maar mogelijk is. Op één voorwaarde: dat die de firma veilig doorheen alle soorten watertjes manoevreert, en het personeel nooit het slachtoffer wordt van domme beslissingen aan de top. In dit geval dan de klanten, gebruikers van Coinbase. Hun cryptobezit dient onder alle omstandigheden gevrijwaard te blijven, toch?!

Nou ja, niks persoonlijks hoor, ik weet ook niet wat CEO Brian Armstrong allemaal doet of niet doet doorheen zijn werkdag. In ieder geval is het euh…top dat ´t bedrijf, ondanks de enorme koersval van het laatste jaar, opgenomen wordt in de prestigieuze Fortune 500. Dat is de jaarlijkse ranglijst van Amerikaanse bedrijven met de grootste omzet. Nu dat fortune nog omzetten in winst dus… 

…(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending