(ABM-Crypto) Cryptobedrijven haasten zich om zich in Dubai te vestigen, nadat de Golfstaat is begonnen met het verstrekken van licenties voor cryptobedrijven onder op maat gemaakte regelgeving. 

Dubai heeft in de paar weken sinds de lancering van zijn licentiesysteem verschillende zwaargewichten uit de industrie aangetrokken zoals Binance, Crypto.com, FTX en ByBit.

Enthousiasme voor Dubai onder cryptobedrijven komt onder andere omdat hun hoop op Singapore als een digitale activa hub is vervaagd. Singapore werd gezien als de belangrijkste crypto-hub in Azië, nadat China vorig jaar hard had opgetreden tegen cryptobedrijven en vooral bitcoin miners het land uitjoeg. Singapore heeft echter slechts een handvol aanvragen goedgekeurd van cryptobedrijven die in de stadstaat een licentie hebben aangevraagd.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, die in 2021 al zijn eerste woning in Dubai kocht, twitterde afgelopen week al waarom Dubai een logische keuze is: “Vriendelijks bedrijfsklimaat, heldere regelgeving, lage belastingen en …. een super veilige en leuke stad om in te wonen.”

Volgens Maurice Mureau van Hodl.nl heeft de enthousiaste adoptie van digitale valuta in Dubai in sommige financiële kringen echter tot ongerustheid geleid. “Het is dan ook zeer belangrijk dat de Amerikaanse en Europese overheden en toezichthouders snel met duidelijke regelgeving komen, zodat cryptobedrijven weten binnen welke kaders ze kunnen opereren”, aldus Mureau.

“Wat dat betreft laat de VS, met de ‘executive order’ van president Joe Biden met het doel innovatie te ondersteunen en risico’s voor consumenten en bedrijven te beperken duidelijk zien dat ze stappen in de goede richting aan het nemen zijn.” 

“Dit in tegenstelling tot het Europese Parlement dat met een wetsvoorstel kwam dat innovatie eerder in de weg staat dan ondersteunt en waarbij de privacy van cryptobeleggers wordt geschonden.” Het toppunt was volgens Mureau de opmerking van Europarlementariër Paul Tang van de PvdA naar aanleiding van het wetsvoorstel, waarin hij sprak van cryptokids die maar eens volwassen moeten worden.

“Het geeft maar weer eens aan dat de beleidsmakers mijlen ver staan van de sector, die middels de benodigde registraties van DNB en AFM al geruime tijd aan alle wet- en regelgeving voldoet”, aldus Mureau. 

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
pexels-rdne-8370746
Trending