uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,Toeval of voorteken? Ome Joost was net naar The Smiths aan ´t luisteren met ´Panic´. Dat ging zo:

Panic on the streets of London

Panic on the streets of Birmingham

I wonder to myself

Could life ever be sane again?

Overal paniek, en dan vraag je jezelf af: kan het leven ooit nog ´gezond´ worden? Zal het gezond verstand terugkeren? Zoiets.


We zien dit ook op de cryptomarkt. Om 04:00 vanochtend onze tijd vond een verkoopgolf plaats die zowat alle munten en tokens een flink stuk terugzette. Zo duikt BTC zelfs opnieuw licht onder het $20.000 niveau. Om 06:00 volgde een beetje herstel maar de hele cryptomarkt blijft erg nerveus.

´t Is vreemd misschien maar wanneer ´iedereen´ in paniek slaat, wordt ome net rustiger. Misschien omdat paniek meestal een slechte raadgever is?

 

We berichtten er gisteren al over: de geruchten dat de tweede grootste gecentraliseerde cryptobeurs, FTX, insolvent zou zijn, geruchten die ook sterker worden, is de hoofdoorzaak. De angst – fear – is dan dat er ´besmetting´ overslaat. Want beurzen houden zelf meestal massa´s eigen en andere munten en tokens aan. Die zouden wel eens gedumpt kunnen worden. Wat bijvoorbeeld al gebeurd is met FTT, het eigen token van de FTX beurs. Het startte allemaal een paar dagen geleden, met de mededeling via Twitter dat Binance, grootste cryptobeurs, FTT gaat verkopen. Binance bezit er voor – slik – $500 miljoen!

…en de cryptomarkt was al shakywankel wat vertrouwen, zelfvertrouwen (!) betreft vanwege de midterm verkiezingen in de VS. Als de Democraten winnen vandaag in het Congress, senaat en kamer, dan wordt het vast meer van hetzelfde. Met Gary Gensler als voorzitter van de SEC die tot nu toe alleen met een zeis over de cryptowereld heerst. Wat als deze Grim Reaper full speed mag gaan voor nog eens twee jaar?!

 

Terwijl als de Republikeinen de meerderheid halen, in minstens de senaat, de markt kan juichen. Omdat deze politieke partij wél positief staat vis a vis digitale munten en blockchain technologie. En Gary-de-Grijper vast als eerste de bons zal krijgen. 

We zullen het de komende dagen wel merken allemaal…

 

Het bovenstaande is wat de markten beheerst vandaag, en wie weet voor hoe lang nog. In ieder geval heeft miljardair Sam Bankman-Fried publiek verzekerd dat alle deposito´s safe zijn, en dat er verder financieel intern niets aan de hand is. Hopelijk is dit waar en keert de rust (rust?) vlug terug in Cryptoland.

 

We hadden een heel andere intro voorzien vandaag hoor – zie bovenstaand, angstaanjagend plaatje, maar ´t vat ´t wel helemaal… Eén die ons als Europeanen veel en veel meer aanbelangt! Niet alleen als cryptobeleggers, maar álle inwoners van de EU, iedereen die de euro gebruikt. Wat is er precies aan het handje – véél!

Het zal u als trouwe lezer van de Cryptonieuwsbrief waarschijnlijk niet verrassen maar… 

Heeft ome Joost niet al vele maanden geleden gewaarschuwd dat dit gebeuren kan. Gebeuren zal? Vast en zeker. Het ergst is nog dat de massa brave, volgzame burgers van de EU (90 procent zeg maar) hier niét tegen zal protesteren – wedden? Dat ´Fabio Panetta, an executive board member of the European Central Bank (ECB), suggested at the “Towards a legislative framework enabling a digital euro” conference hosted by the European Commission,´The European Union’s central bank digital currency (CBDC) may have transaction and store-of-value limits for individuals´…. 

´May have´? Kan hebben? Maak daar maar ZAL hebben van. Zeker weten!  

Net zoals de titel vandaag luidt: ´´De digitale euro kan transactie limieten opleggen´´ en meer = geprogrammeerd worden!! Ook: ´store-of-value limits for individuals´. Limieten voor de opslag, bewaarplaats van waarde dus voor individuals, dat zijn u en ik, de burgers.

Wat wil dat zeggen: dat de overheid, van België, Nederland, Frankrijk, noem maar op, of de Europese hoogstwaarschijnlijk, onder veel meer natuurlijk, kan bepalen hoeveel digitaal geld wij mogen aanhouden.

Jawel, en reken daar maar op, dat dit gebeuren zal…! 

Voorbeeld dat ik al eens gegeven heb eerder, over ons spaargeldNederlanders en Belgen – om bij u te blijven, ons geëerd publiek – sparen teveel. Ja, toch! Dat is: in de ogen van onze overheid, overheden. Dat zijn honderden miljarden euro´s die als ´nutteloos´ door hen beschouwd worden. Want niét in de economie zitten middels investeringen, aankopen en zo meer. Nou – dáár kan en zal een digitaal stokje voor gestoken worden, zo gauw de e-Euro een feit is. Reken daar ook maar op!

Die honderden miljarden kunnen, zullen – eens digitaal – ´geactiveerd´ worden. Dat wil zeggen dat er een ´vervaldatum´ op uw en mijn miljarden (I wish!) komt. In de praktijk zullen de spaarzame burgers van Euroland dan een berichtje krijgen in hun wallet als ´x bedrag komt te vervallen op x datum. Spendeer dit op tijd of het is weg!´ Zoiets. Sjonge jonge, dat ik dit op m´n oude dag nog zal moeten meemaken…?!

´´…and we could do nothing about it´´ zullen we straks moeten toegeven? Nou…

Waarom denkt u dat ome Joost iedereen (nou ja, 5000+ lezers zoals u, geachte) al een half jaar of langer geleden waarschuwde? Dat de enige remedie die ons als waakzame, bewuste burgers rest is …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)  

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.