Obligatiebeleggers zijn gehinderd door de stap van El Salvador om Bitcoin te omarmen, et stijgende rendementen omdat beleggers onzekerheid signaleren voor de opkomende economie. De rentecurve op de obligaties van El Salvador is omgekeerd, werd pasgeleden opgemerkt in een woensdag gepubliceerd rapport door Bloomberg. Dit betekent dat obligaties met een korte looptijd nu meer opleveren dan de instrumenten verschuldigd zijn.

In het rapport wordt verklaard dat dit over het algemeen als een slecht teken wordt beschouwd, omdat het betekent dat beleggers schulden op kortere termijn als risicovoller beschouwen. Bovendien zullen de meeste rentecurves naar boven hellen door de inherente onzekerheid van de prijsstelling van dingen op de langere termijn, volgens het rapport. De obligaties van El Salvador verloren opvallend terrein op de eerste dag van de nieuwe Bitcoin-wet, benadrukte Ben Emons van Medley Global Advisors.

En hij beschreef de marktactie als een onwelkom teken dat het brede gebruik van Bitcoin grote gevolgen kan hebben voor het opkomende land. Met gegevens van Bloomberg die aantonen dat de obligaties van El Salvador in juni begonnen in de richting van inversie te bewegen, lijkt Emons niet de enige te zijn in zijn beoordeling. In juni ook keurde het parlement van het land de controversiële Bitcoin-wet van president Nayib Bukele goed en erkende BTC als wettig betaalmiddel.

Echter, de stap van El Salvador om Bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen, is niet de enige kracht die bearish druk uitoefent op de obligatiemarkt van het land. Een belangrijke bron van negatief sentiment over de economische vooruitzichten van El Salvador was de plotselinge afzetting van het constitutionele tribunaal in mei door Bukele, hebben andere experts benadrukt. Bukele heeft hierbij de procureur-generaal en de hoogste rechters van het land ontslagen.

De spread tussen de staatsobligaties van El Salvador en vergelijkbare Amerikaanse staatsobligaties was sinds mei op 12 augustus met 77% toegenomen. Er zijn ook gevolgen voor de vooruitzichten van de obligatiemarkt van El Salvador door het onvermogen van Bukele om een deal te sluiten met het Internationaal Monetair Fonds. De uitrol van de door de overheid uitgegeven digitale wallet “Chivo” zag wijdverbreide klachten over technische problemen van burgers.

Terwijl de Bitcoin-wet van El Salvador dinsdag van kracht werd.

Deel dit artikel met je vrienden...

1 gedachte over “De inwerkingtreding van de Bitcoin-wet doet de obligaties van El Salvador lijden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending