(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

 

In de afgelopen 24 uur steeg de bitcoin koers ´plots´ met meer dan 8 procent. Zoals we al vaker schreven hier: elke koersdaling van cryptomunten komt altijd tot een halt, en dan blijven er maar twee richtingen over. Zijdelings bewegen, beetje omhoog, beetje omlaag, om opnieuw een evenwicht te vinden tussen verkopers en kopers. (Vergeten we ook niet dat voor elke verkoper er een koper bestaat…) Of opwaarts keren, en dat is wat we dus hier meemaakten. De koers ging gezwind van $20.300 tot $22.150, om op moment van schrijven ff te settelen rond de $21.400

BTC was dus duidelijk oververkocht en dieper kijkend, onder de motorkap, merk je dat er mogelijk nog meer lekkers in het verschiet zit. Geen financieel advies zoals altijd, maar dit ziet er wel positief uit, veelbelovend, nietwaar; Coingape.com:

Het aantal BTC is eigenlijk al jaren  aan het dalen, en staat nu op hetzelfde zeer lage niveau van november 2018. Steeds minder munten die meteen verhandeld kunnen worden (want in private wallets, ´self-custody wallets´ zoals op Ledgers, in cold storage) betekent in principe hogere koersen. Bij gelijkblijvende of toenemende vraag toch. Terwijl het aantal USDT, stablecoin Tether net blijft toenemen. Meer van dergelijke stablecoins op cryptobeurzen betekent reële plannen om daarmee aankopen te doen, vroeg of laat.

Wat BTC nu zou moeten proberen is het overwinnen van de hindernis die het 200-daags voortschrijdend gemiddelde heet. En dat ligt op $22.500. Spannend…?! 

DeFi is niet depri!

Het negatief nieuws over een handvol crypto leenplatformen in problemen haalde de hoofdpunten van de gespecialiseerde media, de afgelopen weken, en nog. En da´s terecht natuurlijk maar zoals het zo vaak gaat, toont dit niet het volledige plaatje. Slecht nieuws ´verkoopt´ ook beter dan goed nieuws, en overal en altijd is er wel wat in mineur groot of klein te vinden. Relativeren is dan de boodschap en een brede blik behouden

Op crypto leenplatformen kun je deponeren, munten vastzetten, soms zelfs ook euro´s en krijgt daarvoor een vergoeding. Zoals rente op een spaarboekje in vervlogen tijden, weet u nog wel? Zij behoren tot de DeFi sector, die van de gedecentraliseerde financiën. Je plaatst je geld of munten niet bij een reguliere bank, maar op zo´n platform of bij een digitale bank, want die bestaan er ook al. Jouw deposito wordt dan uitgeleend aan partijen die nood aan een lening hebben of om munten verlegen zitten. 

Terwijl het genoemde slechte, negatieve nieuws nog prominent in de media staat en wordt uitgediept, kruipen de deposito´s eigenlijk terug op, omhoog. Zo is de TVL – total value locked…

… (wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)    

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.