Dit is de Cryptonieuwsbrief en Crypto´s´R´Us! 

Joost X Bitcoin 

[email protected] 

www.cryptonieuwsbrief.nl: elke dag gratis in de mailbox van 5000+ Nederlanders en Belgen

Chaos in Rusland: een van de grootste banken van het land, Sberbank, ook afgesloten van het grootste internationaal betalingssysteem SWIFT, is zo goed als failliet. Russen halen immers en masse contanten van de bank(en). En zoals verondersteld gekend bezit de gemiddelde bank – en dit geldt wereldwijd – slechts 10 procent van de deposito´s. De rest wordt uitgeleend want zo o.m. verdient een bank haar geld. Wanneer nu die 10 procent afgehaald, opgevraagd wordt, staat een bank ´droog´.

De waarde van de Russische roebel is gedecimeerd en dit alles kan de economie wel eens decennia terugzetten. Ook iedereen die in de plaatselijke aandelenbeurs heeft geïnvesteerd – gesloten sedert vorige week – zal not happy zijn. Zal Poet de binnenlandse steun, die er toch op zeker niveau moet, moest zijn, weldra verliezen? Aan de andere kant, zoals een spreekwoord zegt: een kat in het nauw maakt rare sprongen…! Maar kijk: als Poet straks helemaal alleen in een hoek staat, heeft-ie zich daarin wel zelf gemanoeuvreerd. Alles beetje slecht ingecalculeerd, doordacht en voorbereid, ´kameraad´ president?!

Vandaag wordt een tweede ronde van ´vredes´gesprekken gehouden tussen Rusland en Oekraïne. 

Wit-Rusland, ook wel Belarus genoemd, zou zijn steun aan Rusland opgezegd hebben! Als dit klopt verliest Poet wel een territoriale bondgenoot; kan hij niet meer vanaf dit buurland Oekraïne blijven aanvallen. Ziet Belarus president Alexander Lukashenko – zelf ook geen doetje! – de bui al hangen misschien? Geschrokken, mogelijk ook zoals Poet zelf van de tegenstand, zowel binnen Oekraïne als vanwege de internationale gemeenschap? 

Ondertussen komt bericht dat de president van Oekraïne aan een moordaanslag ontsnapt is. Heeft u die ontroerende speech gisteren vanwege Volodymyr Zelensky ook gezien, gericht tot het Europees parlement? Sjonge jonge…  

De donaties vanuit de cryptowereld blijven Oekraïne binnenstromen. Zonder onszelf op de borst te kloppen, mevrouw, mijnheer Cryptonieuwsbrieflezers, denk ik dat de kern van de cryptogemeenschap is: over grenzen heen kijkend en breeddenkendheid op alle mogelijke vlakken. Over zowel fysieke grenzen als psychische en sociaal-maatschappelijke zogenaamde barrières. Milieubewuster misschien ook. Terwijl Vrijheid in denken, doen en gaan voorop staat en dit met respect voor andersdenkenden. In ieder geval mensen met een flink ontwikkeld hart en hoofd, al is dit vast niet exclusief voor de Homo Crypto. Wat u?

Meer dan 50 miljoen aan crypto in dollar uitgedrukt werd reeds gedoneerd, rechtstreeks aan de Oekraïense overheid en het leger. ´Polkadot to help Ukraine with crypto funding´. De cryptobeurs FTX opgericht door de Amerikaanse twintiger Sam Bankman-Fried (what´s in a name…) verzamelt zo nog 100 miljoen dollar, dit wel voor filantropische projecten. CZ (stichter en CEO Changpeng Zhao) heeft ondertussen ook al 10 miljoen dollar overgemaakt naar het aangevallen land… Wel zijn er tegengestelde  berichten of Binance nu wel of niet Russische adressen van deze grootste cryptobeurs ter wereld weert, of zelfs bevriest, en dit op vraag van president Biden naar alle cryptoplatformen toe. Ja…of nee… 

En dit melden Google en Meta (moedermaatschappij boven Facebook): (…) Lees verder via www.cryptonieuwsbrief.nl

 

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3