(ABM-Crypto) De raad van trustees van de failliet verklaarde cryptocurrency exchange Mt. Gox heeft bekend gemaakt dat het 141.686 bitcoins gaat retourneren aan gedupeerde partijen van de beruchte hack uit 2014.

Mt. Gox werd in 2010 opgericht en groeide uit tot de grootste Bitcoin exchange van de wereld, in 2014 verwerkte de exchange meer dan de helft van alle bitcointransacties wereldwijd. In februari 2014 kondigde Mt. Gox aan dat er rond de 850.000 bitcoins waren gestolen gedurende een periode van drie jaar.

Naar aanleiding van de hack werd er een plan opgezet om gedupeerde partijen tegemoet te komen. Over de distributie van de bitcoins waren er nog enkele vraagstukken zoals of de dollarwaarde van de bitcoins toentertijd  of juist de bitcoins zelf uitgekeerd moesten worden. De waarde van Bitcoin was tijdens de hack namelijk rond de 500 tot 600 dollar, terwijl deze momenteel rond de 57.000 dollar ligt. De raad van trustees hebben nu toestemming gegeven om de 141.686 bitcoins te verdelen onder de geraakte partijen.

Zij zullen wel nog tot 2023 moeten wachten voordat de distributie van de coins begint.

“Wij verwachten dat het vrijkomen van 141.686 bitcoins, met momenteel een waarde van meer dan 8 miljard dollar, geringe impact zal hebben op de prijs van bitcoin”, aldus Nick Friedrich van Hodl.nl. “Er is namelijk een geleidelijke distributie voorgesteld door de raad van trustees waardoor de bitcoins niet in één keer vrij verhandelbaar zullen zijn op de markt. “

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending