(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  

 

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

 

Een berenmarkt in crypto, zoals we er nu al drie gezien hebben, vindt ruwweg plaats in de laatste twee jaar na elke halvening periode van vier jaar. De eerste twee jaar na elke halvening (2012, 2016, 2020) vormen dan grosso modo de stierenmarkt. Dat is wat de (korte) geschiedenis van wat nog een heel jonge markt is weergeeft, en we zien dit ook plastisch middels de live Bitcoin Rainbow Chart.

“History never repeats itself, but it does often rhyme”, wordt wel vaker geciteerd. Het is geen garantie voor de toekomst, maar we kunnen er wel van leren, lessen uit trekken. En zoals niets menselijks ons vreemd is (klopt hé?) gaan we vanzelf extrapoleren, voorspellen, proberen in die toekomst te zien. Dus: zo gezien is er niets vreemd of ongewoon aan twee jaar van dalende koersen.

Behalve dan dit: het recentste hoogtepunt van BTC, als meestal de leider van de brede markt (omhoog zowel als naar beneden) kwam eigenlijk wat vroeg; in november 2021 met $68.700…. Want had in 2022 moeten plaatsvinden, wat ook nog een jaar van stijgende koersen had moeten zijn. Dat kan veroorzaakt zijn doordat institutionelen in de markt gestapt zijn in 2020. Idem dito massa´s private beleggers met voor de helft nieuwkomers. Dit kan het ´evenwicht´ in de huidige cyclus – 2020-2024 – verstoord hebben.

Voeg aan deze melange nog een economische crisis toe met inflatiecijfers die in 40 jaar niet meer gezien zijn; twee Corona jaren; een oorlog aan de grens van de EU. Een nieuwe/oude Koude Oorlog en een geldstelsel dat oud is en nog schever getrokken wordt dan het al was, met de USD als wereldreservemunt die op zijn laatste benen loopt. Iedereen is op zoek naar yieldrente (pensioenfondsen!) maar vindt het niet. Enzoverder enzovoort. Genoeg om alvast een simpel man als ome Joost het hoofd te doen tollen…

Ha! Just kidding.

Het positieve nieuws in deze schuift alle zorgen voor morgen wat mij betreft aan de kant hoor. Namelijk dat nog nooit in de ´geschiedenis´ wel 320 miljoen mannen en vrouwen, verspreid over zowat heel de wereld, cryptomunten bezitten. Erin beleggen, ze verhandelen, ermee betalen, erin sparen. En dat we de jeugd mee hebben, niet te vergeten, de adolescenten, toekomstige volwassenen. Hear hear!

Een wijze les is wel de volgende, al vallen wijze lessen nog vaak in dovemans- (dovevrouws?) oren. ´Pay No Attention to the Price of Bitcoin and Ethereum To gauge crypto’s future viability, look beyond the current market misery to major signs of adoption from BlackRock, BNY Mellon, and Google´.

Kijk niet naar de koersen, want die zijn toch meestal rood, maar naar de grote tekenen van adoptie zoals vanwege BlackRock (grootste fondsbeheerder ter wereld met 10.000 miljard dollar, die een bitcoin trust aanbiedt in de VS voor institutionelen…) BNY Mellon (oudste Amerikaanse bank die cryptodiensten levert…) en Google (dat cryptocurrencies gaat aanvaarden voor zijn clouddiensten…) 

Ja die goede raad klopt helemaal. Met naar rode koersen zitten staren, elke dag (klopt?), maak je jezelf alleen maar triest voor niks. Vraag jezelf eerder af: waarom doen de grootste institutionelen, bedrijven en zelfs landen dit? Antwoord dat geen financieel advies is: omdat cryptocurrencies en de blockchains waarop zij gedijen zeer, zeer belangrijk zijn, en nog importanter zullen worden. Alvast de grootste naar marktkapitalisatie, degene met utility. Toepassingen, nut, gebruikers en inkomsten. Die een oplossing bieden voor een bestaand probleem, en geen oplossing op zoek naar een probleem. 

Coingape toont een BTC koers die sinds juni 2022 in een neerwaartse driehoek beweegt. Die heel snel toewerkt naar een punt. Dat betekent dat we eerder vroeg dan laat een uitbraak kunnen verwachten. Omhoog of omlaag, dat zullen we dra vast merken…!

 

Source-Tradingview

 

Cointelegraph meldt dat er meer dan ooit bitcoins van de beurzen en platformen gehaald wordt, en ook in een sneller tempo sinds juni 2022. En deelt drie metrieken die er op wijzen dan de bodem van de BTC koers binnen is, en een nieuwe opgaande beweging verwacht mag worden. De maand oktober gaat de laatste week in en maar goed ook, want tot nu toe herhaalde die geschiedenis zich alvast. Het is historisch inderdaad een slechte maand voor bitcoin. Naar november kunnen we best uitreiken, want dat is haast altijd een heel positieve maand. We shall see. Weer een institutioneel, financieel gigant die in de cryptomarkt stapt: …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)   

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.