Waarom nog meer landen dan El Salvador in 2022 bitcoin zullen kopen? Naar mij moet u niet kijken of luisteren hoor, want dit komt vanwege een wel heel onverdachte bron – Fidelity Investments, de vierde grootste investment company van de VS, met 11 trillion dollar onder beheer en 82 miljoen klanten. ´RESEARCH ROUND-UP: 2021 TRENDS AND THEIR POTENTIAL FUTURE IMPACT´ heet het rapport van 6 januari 2022. Uitsluitend handelend over de cryptomarkt en bitcoin in het bijzonder, met een jaaroverzicht en de toekomstperspectieven. Een tumultueus jaar wanneer je het beleefde, er middenin zat. Maar wel één dat BTC zag stijgen van 29.000 dollar naar 47.000 dollar voor zo´n 60 procent winst. 

Ook wij van de Cryptonieuwsbrief kijken veel en vaak naar the big picture. Het grotere kader waar binnen cryptocurrencies zich bewegen zoals wetgevingen, nieuwe ontwikkelingen, alles wat veelbelovende (of belemmerende) repercussies heeft voor de toekomst. Want crypto woont niet op een financieel-economisch eiland. Ook de koersontwikkeling is van belang uiteraard en qua tijdspanne moet je dan rekenen op minstens een jaar. 

Wie redelijk goed Engels begrijpt moet het hele rapport maar ´ns lezen, een paar pagina´s lang slechts en zeker de moeite waard. Fidelity maakt inderdaad een case voor wijdere adoptie door nog andere landen dan El Salvador. Voor een bank – wat Fidelity toch ook is, behalve een institutioneel money manager en professioneel belegger – een zeer lovend stuk ook. Laat ik hier slechts het slot aanhalen, wat veelzeggend is: ´All of this leads us to ask, what more would a skeptic need to see to believe digital assets are not going away?´

En misschien wordt Tonga wel het volgende land dat bitcoin officieel tot geld benoemt en gaat gebruiken? Dat is een onafhankelijke eilandengroep in Polynesië en koninkrijk. Een voormalig parlementslid is er zo zeker van dat hij zelfs een datum vastlegt: het zou voor november van dit jaar zijn! (lees verder op www.cryptonieuwsbrief.nl) 

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.