(ABM-Crypto) De eerste bitcoin futures ETF van ProShares heeft dinsdag na de lancering op de New York Stock Exchange de wind in de rug.

De koers stijgt enkele procenten.

Aanvankelijk was er twijfel of de toezichthouder wel akkoord zou gaan met het product.

Op Twitter meldde de SEC vorige week, op een account dat is gericht op educatie van beleggers, echter al dat “alvorens te investeren in fondsen die bitcoin futures houden, je eerst goed de risico’s en kansen tegen elkaar moet afwegen”.

Een bitcoin future is een contact dat bepaalt dat op een vastgesteld moment de houder verplicht is een bepaalde hoeveelheid bitcoins te kopen of te verkopen tegen een afgesproken prijs.

“Bitcoin is een commodity, en de futurehandel in commodities moet op een gereguleerde marktplaats gebeuren onder toezicht van de CFTC”, aldus de SEC.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3

1 gedachte over “Bitcoin future ETF ProShares stijgt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending