(uit: de Cryptonieuwsbrief. Elke dag het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out! 5000 Nederlanders en Belgen gingen u reeds voor…!)

Op 1 en 2 februari jl. (eergisteren en gisteren) vond de tweede online conferentie Bitcoin for Corporations – MicroStrategy World 2022 plaats. Net zoals vorig jaar wil Michael Saylor van MicroStrategy andere bedrijven warm maken om ook bitcoin te kopen. Voor zakelijke ondernemingen, met een boekhouding die conform de plaatselijke, landelijke wetten dient aangehouden worden, ligt dat immers niet voor de hand. Als particulier ondervind je geen praktische problemen, al dien je in eigen land (Nederland, België,…) ook de wettelijke regels van aangifte en zo meer te volgen. Koopt een bedrijf bitcoin of altcoins, dan is dat minder eenvoudig, boekhoudkundig. En het is met dit soort online meetings dat mister Saylor andere bedrijfsleiders voorlicht. 

Het eerste deel van deze Bitcoin for Corporations kunt u hier meevolgen. Duurtijd is iets meer dan 4 uur, dus dat vergt wel wat aandacht. Een andere bitcoin fanaat is de hoofdgast, BTW, namelijk Jack Dorsey, CEO van Block (voorheen Square genaamd, de populaire betaal-app) en tot voor kort ook CEO van Twitter. Deze laatste positie heeft hij overgelaten aan een vertrouwde, om zich voor de volle 100 procent op all things bitcoin te kunnen concentreren.

Gisteren berichtten we al over India, het land met de tweede grootste bevolking op aarde, dus als daar wat op cryptogebied gebeurt, is dat wel erg belangrijk. Tevoren door ons benoemd als ´de eeuwige twijfelaar´ vanwege jaren schipperen tussen bloedrode wetten en felgroene. Of eerder: mondelinge en schriftelijke uitlatingen. Die soms of vaak helemaal over the place gingen. En over the top ook! Geen kat die er haar CryptoKitties in vond, laat staan dat banken, andere ondernemingen als cryptobeurzen en particuliere beleggers ooit zeker wisten waaraan zich te houden. 

Nu: is er die duidelijkheid vandaag wel? Zo´n stabiel en duidelijk en vaststaand wettelijk kader met alle verplichtingen en regels? De overheid gaat een belasting van 30 procent heffen op alle winsten uit digitale beleggingen, zo luidt het, dixit de minister van Financiën. Oké, da´s dan de hoogste belastingschijf, maar alles beter dan een totaalverbod op cryptocurrencies, het standpunt dat zo recent als in november 2021 naar buiten kwam. En taxeren is legaliseren, en da´s een boon voor de geschat 15 tot 20 miljoen Indiërs die in crypto beleggen, ermee betalen en betaald worden, en in traden. Die wilt de overheid allemaal online, digitaal volgen, ik zou zeggen: good luck daarmee…?!

Waarschijnlijk leest Nayib Bukele, de president van El Salvador, ook deze Cryptonieuwsbrief! (… wordt vervolgd op www.cryptonieuwsbrief.nl

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.