(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  

 

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

In het OnVerenigd Koninkrijk komt een nieuwe topdog aan ´t roer, als premier. Iemand met een niet echt Brits klinkende naam: Rishi Sunak. Een man met een interessante achtergrond, die nog Chancellor of the Exchequer was (minister van Financiën) in het kabinet Johnson II. In ieder geval is hij pro-crypto wat we kunnen toejuichen, maar zijn eerste taak zal wellicht zijn om orde te scheppen in de binnenlandse financiën (wat niet in tegenspraak hoeft te zijn…) 

Twitter zou werken aan een crypto wallet, aldus een tech insider. Het zou ons niet verwonderen dat er meer richting crypto/blockchain gaat plaatsvinden binnen deze sociale media. Met Elon Musk die Twitter vorige maand dan toch kocht (eerst wel, dan niet, en dan toch wel).

Een crypto project dat gebruikers – slik – 43 procent opbrengst per jaar beloofde, is plots gestopt met afhalingen toelaten . Freeway wijt het aan ´“unprecedented” volatility in the markets´. Eerder dit jaar zagen we soortgelijke platformen Celcius en Voyager Digital al ondergaan, die zelfs veel lagere opbrengsten beloofden. Voor beleggers wier geld (al dan niet tijdelijk) vast zit altijd akelig. Al is zo´n halt houden van withdrawals zeker niet per se de voorbode van een faillissement.

Iemand betaalde wel 1000 keer de normale prijs om bitcoin te versturen. Meer dan $200 dollar voor 4 BTC, wat eigenlijk slechts $0,20 hoort te zijn. Sterker nog: deze persoon, groep of organisatie (altijd anoniem op de blockchain, waar alleen de adressen en de omvang van een transactie te zien zijn) doet dit kort daarop nogmaals. Observanten zijn er nog niet uit waarom de transactiekost zo abnormaal hoog was, maar komen alvast met deze mogelijke verklaringen

“1. Using a wallet with terrible fee estimations 2. A user making a typo when manually entering their fee rate 3. An exchange processing an urgent payout. They often overpay but never normally by this much!”

 

 

Mijn oude vriend…NOT! Gary G. geeft weer een sneer richting de cryptowereld. Die zou niet gedecentraliseerd genoeg zijn. Is dat zo mijnheer de Grijpgrage…en hoe zit het dan met uw vrienden, de centrale banken. Met het monetaire, het geld creëren en vervolgens weer innemen? Is de traditionele financiële wereld ooit ánders dan gecentraliseerd geweest? Ach, ´t is een achterhoedegevecht hoor, de laatste tegenwerpingen, sputteringen van Gensler als voorzitter van de SEC, straks no more, wijlen, vast! (8 November 2022, midterm verkiezingen in de States, waarbij hoogstwaarschijnlijk de Republikeinen de senaat zullen overnemen, en Gary een kick in the butt geven!) 

´´Er is in de portefeuille van beleggers meer ruimte voor cryptocurrencies´´. Woorden die niet van ome Joost komen (al had ´t gekund, zij het niet als financieel advies…) Maar van de president van Fidelity Institutional Michael Durbin. Hij sprak ze uit voor …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)   

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending