(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

 

Zozo, dus bitcoin is dead, dood? Nou, dan zal ome Joost maar inpakken zeker, en dat was het dan voor deze allerlaatste Cryptonieuwsbrief. Tot…nooit dan maar zeker? Joost X.R.P. Bitcoin

 

Hihihi, just kidding! Grapje! Tja, dat krijg je dan wanneer Jan-en-Jeanne-en-alleman in een belegging, een markt stapt waar ze weinig of niks van snappen hé. Behalve dan dat ze gehoord hebben (!) dat die vaak enorm stijgt. Dat crypto´s ook fors kunnen dalen in koers, werd er toen vast niet bij verteld. (Jakkes!)

Met de helft van de particuliere beleggers en traders, de retail investors, pas ingestapt begin 2021 – konden we anders verwachten, beste lezer, lieve lezeres? 

Nu ff in ernst want ome Joost means busininess!

De 2022 berenmarkt is de ergste ooit in crypto gemonitord, berekent Glassnode. ´Recent on-chain analysis by Glassnode has shown that the current Bitcoin bear cycle is playing out as the worst one in history Een relatief heel korte geschiedenis hoor, want pas teruggaand tot 2010. Deze (uitstekende BTW) leverancier van data toont bijvoorbeeld de stand van de MM, de Mayer Multiple´The MM factors in price changes above and below the 200-day MA to show overbought or oversold conditions. The report states, “Only 84 out of 4160 trading days (2%) have recorded a closing MM value below 0.5:”´

So what – en dan? Is Ome Joosts reactie. Kijken we ff terug naar het verleden dan merken we nog lagere standen van die MM, en is het toen niet altijd (zeer) goed gekomen met bitcoin? Sterker nog – het bleken ultieme bodems, achteraf gezien!

Bitcoin price has fallen below 0.5 MM for the first time since 2015: Glassnode

Cointelegraph.com 

Toegegeven: de koers moet nu redelijk snel terug omhoog want BTC staat onder het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde (200WMA) én het 200-daags MA, en dat is not good, voor nu. Ik zal de situatie ff samenvatten met de titel van een Vlaams radio programma van heel lang geleden:

´De toestand is hopeloos maar niet ernstig´

 

Maar bitcoin is dood dus, toch, over en uit, ´t putje in? Soms is het goed ff achteruit te kijken, zoals onderstaande Tweet. Maar ook en vooral: VOORUIT! Kijk, daar, aan de horizon…!

 
´So the  rainbow price chart is showing that Bitcoin is on a fire sale!´ 

FF nadenken, hm… Het lijkt me ook niet de eerste keer dat we dergelijke onheilspellende media berichten zagen, wat u? Of – Wat zeg ik? Dat IS zo! Jawel, om precies te zijn: bitcoin is reeds 459 keer dood verklaard. 459 Maal! Zelfs 5 keer in de afgelopen 14 dagen alleen al! Nou, Dames, Heren, geen financieel advies maar dan neem ik dit alles niet met een korrel zout maar met een emmer…

Maar….misschien zijn er wel burgers en buitenlui – de aanwezigen = lezers van de Cryptonieuwsbrief verondersteld uitgezonderd – die denken: ´Ja, maar deze keer is het anders´. Oh ja? Of bij de 460ste dan goede keer, of slechte keer?

Lamenielachen, jongens, meisjes! Geen financieel advies, zoals steeds, maar écht… Dit kun je toch niet serieus nemen, wel? Met gisteren nog durfkapitaal-investeerder Tim Draper die BTC ziet vertienvoudigen – naar $250.000?! Vertrouw je paniekzaaiers die elke keer weer achter de feiten, de koersen aanlopen. Of people-in-the-know, die hun eigen geld riskeren, tonnen ervaring in beleggen bezitten, de situatie begrijpen en accepteren zoals ze is. Maar ook weten wat er aankomt voor zij die hodlen?

´Deze keer is het anders´?

Dames, Heren – laat ome Joost u vertellen: Het is NOOIT ´anders´

 

Voor wie toch nood heeft aan iets praktischer…

… (wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)     

 

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending