Onlangs werd bekend dat de Nederlandse overheid jongeren middels korte filmpjes probeert te waarschuwen voor de risico’s aan het handelen in crypto’s. Deze digitale munten zijn de afgelopen jaren een steeds populairdere investering geworden onder met name jongeren. Zij hopen in een relatief korte tijd een hoog rendement te behalen. Logischerwijs blijkt dit in de praktijk lastiger te zijn, dan met name finfluencers deze jongeren vooraf doen laten geloven. Om de risico’s van het beleggen in digitale valuta te verkleinen, wordt aangeraden een crypto cursus te volgen. Online zijn verschillende partijen te vinden die een dergelijke cursus aanbieden. Het helpt je te bouwen aan een degelijke basis om de waarde van een digitale munt in te kunnen schatten.

Verdiep je in de projecten achter digitale valuta

Handelen in crypto’s vergt meer dan het volgen van een cursus alleen. Denk ook na over de wijze waarop je zoveel mogelijk informatie kunt verzamelen over het team achter een dergelijk project. Gaat het om bekende ontwikkelaars? Waren zij in het verleden al eens betrokken bij een project en zo ja, wat was de uitkomst daarvan? Alles Over Crypto is een online platform waarop veel informatie te vinden is over de diverse valuta. Met de informatie die een dergelijk platform je biedt, wordt het makkelijker de waarde van een munt in te schatten. Op basis daarvan bepaal je vervolgens of deze munt de investering waard is. Mogelijk komt je er tijdens het onderzoeken van het team achter een munt achter, dat het aannemelijk is dat een munt op een langere termijn in waarde zal dalen. Het kan het geval zijn bij het ontbreken van een heldere business case.

Kies voor een gespreide portefeuille

Net als bij de handel in aandelen op de beurs, is het sterk aan te raden om te kiezen voor een combinatie van verschillende munten. Op deze manier bouw je een brede portefeuille op, waarbij de kans op een sterke daling in de waarde hiervan relatief klein is. Immers, de daling van een losse munt zal gecompenseerd worden door de stijging in de waarde van andere munten binnen de portefeuille. Logischerwijs gaat dit niet op, wanneer de volledige markt daalt. Dat laatste gebeurde de afgelopen maanden, waarbij Bitcoin als belangrijkste digitale munt momenteel een waarde van zo’n 20.000 dollar heeft. Voornaamste reden voor de daling is de hoge inflatie in verschillende landen en de zorgen over de voortdurende oorlog in Oekraïne. Ook veel aandelen zagen hun waarde dalen de afgelopen periode.

Beleg alleen met geld wat je langdurig kunt missen

Om te voorkomen dat de handel in digitale valuta je in financiële problemen brengt is het bovenal zaak om nooit met geld te beleggen wat je de komende jaren nodig verwacht te hebben. Zelfs niet wanneer je een snelle stijging verwacht.

Deel dit artikel met je vrienden...

Trending