(ABM-Crypto) De technische schade die de afgelopen week is toegebracht aan de cryptomarkten is beperkt. Dit vindt technisch analist Wouter Slot van IEX.

Bitcoin heeft de afgelopen week terrein moeten prijsgeven en is hierdoor teruggevallen onder het oude all-time high van bijna 65.000 dollar uit april. “Hoewel er dus kan worden gesproken van een valse opwaartse uitbraak, zorgt de correctie nog niet voor paniek onder cryptobeleggers”, ziet analist Slot. Hij meent dat de terugval vooral het gevolg is van winstnemingen door kortetermijn-speculanten. 

Het kortetermijn technische plaatje van bitcoin oogt volgens de analist dan ook “zeker niet slecht”.

“Ondanks de recente correctie en terugval onder de oude top beweegt de koers nog altijd in een opgaande trend. Hogere toppen en bodems wijzen sinds het begin van de zomer op een aanhoudende vraag.”

Na de vorming van een hogere koerstop is de koers wat gaan corrigeren en het lijkt volgens Slot nu dat de onderzijde van het opgaande trendkanaal wordt opgezocht.

“Pas wanneer de stijgende fase wordt afgebroken, verzwakt het technisch beeld verder en mogen we een grotere correctie verwachten.”

Een bitcoin kost woensdagmiddag 56.598 dollar.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Related Articles

spelencrypto
Trending

Staak nu je crypto en ontvang tot wel 12% aan rente! 

Lees er meer over bij de volgende aanbieders:

Wil jij investeren in Ethereum, Bitcoin of een andere crypto? Dan raden wij jou onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo aan.