(ABM-Crypto) De cryptomarkten krijgen rake klappen. Dit ziet analist Naeem Aslam van AvaTrade.

“Het lijkt erop dat de beren de macht hebben gegrepen en bitcoin, de koning van de cryptomunten, slaagt er niet in om de cruciale weerstand op 50.000 dollar te doorbreken en verloor maandag zelfs meer dan 8 procent”, aldus analist Aslam. Daarmee kwam bitcoin ook onder het 200-daags gemiddelde uit, “en dat is slecht nieuws”.

De recente terugval lijkt volgens Aslam een signaal dat blockchain nog geen volwassen markt is, en dat betekent dat de hoge volatiliteit vermoedelijk zal aanhouden. 

De vraag is volgens de analist of crypto nu wel of geen bescherming biedt tegen een oplopende inflatie. Duidelijk is volgens Aslam in ieder geval dat de cryptomarkten de rally niet weten vol te houden.

Een oplopende inflatie is doorgaans goed voor ‘safe haven’ goud, voegt Aslam toe. Maar met de rentebesluiten van de Federal Reserve, de Bank of England en de Europese Centrale Bank later deze week, zullen deze toch vooral de richting van de goudprijs gaan bepalen, denkt de analist. Als de Fed zich een havik toont, zoals verwacht, en sneller gaat ‘taperen’, zal dit de goudprijs drukken, voorziet Aslam.

Een bitcoin kost dinsdag 46.896 dollar. Ethereum kost 3.767 dollar.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending