(ABM-Crypto) De prijs voor bitcoin zal in ieder geval tot het tweede kwartaal van 2022 blijven stijgen. Dit is de verwachting van Nigel Green van deVere.

Green wijst op de angst voor de hoge inflatie. Die noteert in de Verenigde Staten met 6,2 procent inmiddels op het hoogste niveau in 31 jaar. En dit voedt de gedachte dat de Amerikaanse Federal Reserve vroeger dan later de rente gaat verhogen.

“Deze laatste [inflatie]cijfers uit de VS zullen de wereldwijde angst voor inflatie alleen maar vergroten, aangezien de prijsdruk over de hele wereld hoog oploopt”, meent Green.

In de eurozone staat de inflatie op 4,1 procent en in het Verenigd Koninkrijk zal de inflatie begin volgend jaar vermoedelijk boven de 5 procent liggen. Ook wijst de expert van deVere op de producentenprijzen in China, die inmiddels met 13,5 procent stijgen. 

“Er zijn steeds meer signalen dat consumenten wereldwijd de pijn voelen”, en vermoedelijk begint die pijn pas af te nemen in het tweede kwartaal van volgend jaar. “En tegen deze achtergrond kunnen we verwachten dat de prijs voor bitcoin en andere grote cryptomunten hun explosieve groei zullen volhouden”, denkt Green.

Hij meent dat bitcoin dan ook een goede bescherming tegen inflatie is, vooral omdat er maar een beperkt aantal bitcoins beschikbaar is. Eerder was goud de vluchthaven bij hoge inflatie, maar het gele edelmetaal legt het volgens deVere inmiddels af tegen bitcoin.

Verder is de expert positief over Ether, Solana en Cardano, omdat deze betrokken zijn bij ontwikkelingen in fintech.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Trending