(ABM-Crypto) Cryptomunten moet je niet zien als een belegging, het is een instrument waar je mee kan handelen en soms ook bepaalde diensten mee kan betalen. Handelen in crypto moet je meer zien als een game, een spel met mooie kansen om geld te verdienen maar natuurlijk ook een risico. Dit zegt vermogensbeheerder Andre van Eerden van Aberfeld International.

Zo af en toe wordt er weer een nieuwe munt gelanceerd en die kan dan in korte tijd rekenen op een enorme populariteit. Zo was bijvoorbeeld de Dogecoin, door een paar opmerkingen van Elon Musk, in mei dit jaar een enorme hit. Deze munt noteerde toen 0,59 euro als hoogste koers. Daarna verloor deze munt snel zijn glans, zag Van Eerden

“Ik noem het een spel maar het is wel degelijk een heel serieuze markt geworden. Er gaan dagelijks miljarden om en zeker niet alle cryptomunten zijn onzin. Als we bijvoorbeeld naar de Bitcoin kijken dan zien we dat die cryptomunt zowat een harde valuta is geworden.” El Salvador is het eerste land in de wereld waar de Bitcoin een wettig betaalmiddel is geworden. Er zijn beleggingsfondsen rondom de Bitcoin geïntroduceerd en in de VS kan een Bitcoin ETF gehandeld worden. Met de Bitcoin kan je betalen bij Amazon en je kan er een Tesla mee betalen. “Deze munt is dus niet zomaar meer een speeltje. Veel bekende, grote beleggers zijn al in de Bitcoin geïnteresseerd.”

Cathie Wood, op dit moment de bekendste hedgefonds manager, heeft met haar ARK Invest al een aanzienlijk bedrag geïnvesteerd in de Bitcoin en zij ziet de waarde naar 500.000 dollar stijgen. “Als we ervan uitgaan dat er maar 21 miljoen Bitcoin komen dan is die voorspelling van Cathie Wood niet eens echt ondenkbaar. Maar goed, met een huidige waarde van zo’n 57.000 dollar is het handelen in Bitcoins niet voor iedereen weggelegd.”

Een cryptomunt die Van Eerden momenteel interessant vindt, is de SAND. “Deze munt is een onderdeel van de virtuele wereld De Sandbox. Via dit platform kan je Sands verdienen en die cryptomunt kan je verhandelen.”

Het platform Sandbox heeft begin november 93 miljoen dollar opgehaald om verder te groeien. Het aantal gebruikers van het platform is dit jaar met 500 procent gestegen. Er zijn nu maandelijks 30.000 gebruiker die meer dan een uur gebruikmaken van het platform. Sinds begin november is de Sand dan ook een populaire crypto geworden.

“Als ik kijk naar de populariteitsperiode van andere crypto’s dan is dat gemiddeld iets meer dan een maand. Daarna neemt het enthousiasme af en daalt de koers weer. Kijk ik naar het platform Sandbox, de stijgende populariteit en het feit dat het aantal uit te geven Sands niet meer dan 3 miljard bedraagt dan kan deze crypto nog wel wat muziek geven. De huidige prijs die betaald wordt voor de SAND is iets minder dan 6 euro. Het zou mij niet verbazen als we ook nog een prijs van 10 euro zien.”

Klik hier voor: er zit muziek in SAND

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
TIKTOK
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.