(ABM-Crypto) De Nederlandse AEX is dit jaar de uitblinker onder de grote beurzen.

“Van alle grote markten presteert Nederland dit jaar het beste, maar liefst 10 procentpunt hoger dan de nummer twee. Op het eerste gezicht is de belangrijkste drijfveer duidelijk: de koers van het dominante ASML is met 75 procent gestegen”, aldus Ben Laidler van broker eToro.

Maar de outperformance wijst volgens Laidler op bredere thema’s. “Europese tech is de miskende outperformer dit jaar en wordt verhandeld tegen enkele van de hoogste waarderingen wereldwijd. Dit weerspiegelt zowel een premie voor relatieve schaarste als het ontbreken van juridische tegenwind.”

Daarnaast heeft Nederland zich ontwikkeld tot een hub voor tech-noteringen, zowel voor Nederlandse als buitenlandse fondsen, met bedrijven zoals Adyen, Prosus en Just Eat Takeaway, maar ook het Poolse InPost en het Spaanse Allfunds. 

De derde drijfveer voor het Nederlandse succes is volgens eToro het sterke wereldwijde herstel van de bestedingen en de handel. 80 procent van de inkomsten van Nederlandse bedrijven komt uit het buitenland, terwijl dit in de grote markten gemiddeld aanzienlijk lager ligt.

De internationale bankenrally tot slot ondersteunt volgens Laidler ook de sterke koersprestaties van de grootste Nederlandse banken.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Trending